GTF - Luftrening

Aldrig har inomhusklimatet varit så viktig som nu och kommer även vara i framtiden. Därför har vi på GTF har ingått ett samarbete med SAFAB, när det kommer till ren inomhusmiljön. Med ren inomhusmiljö menar vi ren från Virus och bakterier även kallat aerosoler.

Har du något ställe, användningsområde, eller rent utav en produkt du skulle vilja ha ett specialdesignat elektrostatfilter eller jonisering? Vi har ingenjörer på fabriken som kan designa och lösa det mesta för just dig och dina produkter. Kontakta oss för vidare konsultation.

Elektrostatfilter - Den nya generationens filter

Dagens tygfilter är ett passivt filter, och om man har tur så stoppar det många farliga partiklar ett litet tag tills det blir så fullt att luften knappt går igenom filtret. Motorerna till anläggningen går då väldigt tungt och förbrukar mycket mer energi tills man bytt filtren igen. Men om man vill stoppa tex virus och bakterier måste man ha ett väldigt fint filter, så fint att det tar partiklar som är så små som mellan 10nm och 700nm. Då måste man ha HEPA filter klass. Även här så eventuellt stoppar dom bara viruset, men det lever vidare i filtret. Ett elektrostat filter är ett aktivt filter, där alla partiklar går genom ett elektrostatiskt magnetfält hur små dom än är och förkolnar och dör. Det spelar ingen roll om det är mögelsporer, pollen, bakterier, virus etc, allt dör och luften renas till 99%. Berlins testinstitut för ren luft var väldigt positivt överraskade över verkningsgraden i våra filter, så pass att de rekommenderar alla statliga byggnader att börja byta ut till elektrostat filter. Våra filter är plug and play, passar i befintligt ventilationsaggregat, och ersätter de sedvanliga påsfilter. Allt som behövs är att man kopplar in ström till dem.

Mobila Filter

Vi har även mobila filter se prolife/monolife systemen. Finns på hjul, väggmontage, samt takmontage. Lämpar sig för mindre/större kontor och klassrum, lunchrum, ombytesrum, beroende på vilken modell man väljer. Rengöring en gång om året, då håller ett och samma filter 20-25 år. Du slipper alla tryckfall i systemet och jämn och fin gång på motorerna vilket gör att du sparar även energi.

Jonisering

Värt att nämna är att man kan även ha jonisering, och jonisera hela din inomhusmiljö med klusterjoner. Dessa tar tag i allt virus och bakterier och andra farliga partiklar och dödar dem. Även all lukt/odörer elimineras av joniseringen. Ett tillval man kan ha i alla våra filter.

 

Vi har även en auktoriserad firma som kan komma och installera och sköta dem med rengöring och div realtidsmätningar. Man kan även själv få hela sin ventilationsanläggning uppkopplad mot ständig realtidsövervakning där man följer hur filtren renar luften alla timmar på dygnet. Allt styrs av sensorer som känner av luftkvalitén.

 

Kontakta oss för en gratis rådgivning samt mer info, se även våra PDF-filer för mer teknisk data.